PERGOLA

Pergola – pergolamarkiser
Pergola betyr egentlig overdekning og er et markisetak med skinner i sidene. Vanligvis med stolper/søyler ned i bakken. Pergola er benyttet i mange år på restauranter, fordi det tåler mye vind og kan dekke store flater. I tillegg er det mulig å kombinere med sidevegger, lys og varme.

I de senere år er pergola blitt populært også for private boliger. Med en pergolamarkise er det mulig å sitte ute, nesten uansett vær. Sol og lys slippes inn etter ønske, og med eventuelle vegger forlenger man utesesongen.

Det finnes i dag mange varianter av design og kvalitet av pergola på markedet. Det er derfor viktig at dine forventninger til ferdig produkt og ønsket bruksområde defineres før modell/type velges. Før en pergola settes i bestilling er det viktig at eventuelle krav til byggemelding, nabovarsling etc. er avklart. Dette kan en profesjonell leverandør hjelpe deg med.

Bildene viser noen av de mange ulike pergolaløsninger som er på markedet.  Ønskes nærmere informasjon eller detaljer finner du oversikt over forhandlere på denne websiden.

Det finnes i dag pergolasystemer som har aluminiumsspiler i stedet for duk. Spilene kan vinkles for å slippe sol og lys inn dersom det er ønskelig. Når spilene er lukket vil løsningen være regntett. Systemer med spiler i steder for duk tåler enda mer vind samt noe snølast.